Корпус и лице

Корпус – Изработваме корпуса на мебелите от Плоскости от дървесни частици (ПДЧ) с дебелина от 18мм на водещи фирми в производството на плоскости – Кроношпан, Егер, Габровница и други. Кантираме с ABS кант с дебелина 0,5мм, 1мм, 2мм. Конструкцията е с носещи вертикални страници, а детайлите се събират посредством разглобка с фикс, за по голяма здравина и естетика.

Лице – това са всички врати и чекмеджета. За изработката на лицевата част на вашите мебели предлагаме разнообразие от всички материали познати на пазара.

ПДЧ

ПДЧ с дебелина 18мм ( като плоскостите с негланцирано покритие се кантират с 2мм кант за по голяма здравина, а гланцираните плоскости се кантират с 1мм кант със съответния гланц за по добър естетически вид).

МДФ

МДФ – плоскост от дървесни влакна със средна плътност. Произвежда се на основата на дървесни частици, получени чрез раздробяване на остатъци от твърда или мека дървесина в комбинация с восък и гума като свързващо вещество. От получената маса се оформят плочи при висока температура и пресоване. МДФ се отличава с гладка повърхност, висока здравина и висока степен на влагоустойчивост. Геометрията му позволява пилене, фрезоване, огъване, боядисване и поради това може да му се придават красиви форми за лицевите части на вашите мебели. МДФ може да се фрезова, боядисва и лепи с фолио или естесвен фурнир, което придава оригинална и отличаваща се визия.

МАСИВ

Масив – Предлагат се различни видове масивна дървесина – дъб, бук, явор, ясен, липа. Различна визия (модерна, класическа, модерна класика).Масива може да се подлага на същата обработка като при МДФ, след което се боядисва се в цветове по избор на клиента.

Корпус

ПДЧ Врати с кант

МДФ Врати

Врати от масивна дървесина

Чекмеджета

Предлагаме изтеглящи механизми и водачи за чекмеджета с корпус от ПДЧ както и за чекмжеджета с метални страници.

РОЛКОВИ МЕХАНИЗМИ

Това са обикновенни водачи за чекмеджета с дължини от 250мм до 600мм. Предлагат се в два цвята – бели и кафяви.

TANDEM

TANDEM е система скрити водачи за чекмеджета от ПДЧ с плавен ход, за повече комфорт на движение.Частично и пълно изтегляне с номинални дължини от 250 до 750 мм. Механизъм със заключване и техника с фиксатори. Динамична товароносимост 30 и 50 кг
Странична стабилизация като опция.

TANDEMBOX

TANDEMBOX – доказаната система за чекмеджета с метални страници, предлага различни възможности за дизайн. Многократно доказаните водачи TANDEMBOX са надеждни благодарение на плавния си ход. За нежното и безшумно затваряне се грижи BLUMOTION. Натоварване от 30, 50 или 65 кг.

Използването на чекмеджета при подреждането на вашите вещи в дома остава най-модерния, удобен и ергономичен начин за разпределение. Така няма да се налага да се навеждате и да търсите нещо, което се намира най-отзад на рафта. С ергономичните механизми лесно може да издърпате чекмеджета и всичко ще е пред очите ви. Така лесно може да извадите каквото пожелаете и да се погрижите за удобната подредба вътре.

METABOX

Водачи TANDEM

TANDEMBOX

Ролков водач

METABOX

METABOX Чекмеджетата и изтеглящите механизми METABOX се състоят от малко на брой конструктивни елементи, но помагат ефективно за реализиране на безброй приложения в кухнята, килера банята или в офиса. METABOX е подходяща дори за оборудване на магазини. Стабилните материали и грижливата изработка гарантират отлична стабилност, при максимално динамично натоварване от 30 кг.

BLUEMOTION

BLUEMOTION –С нея чекмеджетата се затварят винаги плавно и тихо, независимо от количеството и теглото на прибраните продукти. При ширина на корпуса до 900 мм е необходим само един механизъм BLUMOTION.

МЕБЕЛНИ КРАКА

Краката дистанцират мебелите от пода като ги предпазват от вода и замърсяване и също така помагат за нивелирането на мебелите. Краката при кухненските шкафове са пластмасови в рзлични цветове, с широка пета и товароносимост от 145кг на крак. Използват се за точното нивелиране на долен ред кухненски шкафове от 100мм до 150мм. При гардеробите се използват метални крачета, които също спомагат за точното нивелиране на гардероба и са с височина от 60мм до 80мм. Предлагат се и декоративни крака с различна визия, подходящи за всеки стил.

КУХНЕНСКИ КРАЧЕТА

КРАКА ЗА ГАРДЕРОБИ

ПАНТИ

Предлагаме стандартни панти с различно огъване на рамото, както и панти на водещи фирми в производството на мебелен обков. Панти с плавно затваряне с вграден или допълнително поставен успокоител, панти с клипс система, които се демонтиран и монтиран само с едно щракване, също и така лесно регулируеми всички посоки в рамките на +3мм -2мм. Hettich, Blum, Hafele, Grass, Samet (логота)

ПЛОТОВЕ И ТЕРМОГЪРБОВЕ

Най-често използвани са плотовете от дървесни частици. С покритие от гетинакс. Това покритие осигурява характеристиките – твърдост и относителна устойчивост на температура на плота. Затова се срещат и под наименованието термоплот. Самото покритие може да бъде гланцово, матово или релефно, също и с 3D ефекти. Предлагаме плотове и термогърбове от гранит, мрамор, технически камък.
Тeхническият камък има множество предимства: тъй като е повърхност от естествен кварц, той е силно устойчив на надраскване и петна и има ниски нива на абсорбация на течности.

ПЛОТ ОТ ДЪРВЕСНИ ЧАСТИЦИ

ПЛОТ ОТ ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

КУХНЕНСКИ ТЕРМОПЛОТ ОТ МАСИВ

кухненски термоплот от масив

ОТЦЕДНИК ЗА ЧИНИИ И ЧАШИ

ОРГАНАЙЗЕР В КОЛОНЕН ШКАФ

БУТИЛИЕРА

КОШ ЗА ОТПАДЪЦИ ВГРАДЕН В ШКАФ

МЕХАНИЗЪМ ТИП AVENTOS

МЕХАНИЗЪМ ЗА ЪГЛОВ ШКАФ

КУХНЕНСКИ МЕХАНИЗМИ

Механизмите в кухнята са създадени за по-голямо удобство , отлична подредба, прецизно разпределение и ергономична работа. Има механизми за долен ред шкафове както и за горен. За долен ред се предлагат различни системи на изтеглящи се механизми, кошници, бутилиери, механизми за оптималното оползотворяване на глух ъгъл в Г-образвна ъглова кухня, чекмеджета и врати с пълно изтегляне и плавно затваряне, различни аксесоари за разпределение на кухненски прибори, съдове и уреди. За горен ред се предлагат различни системи за отваряне на вратите – хоризонтално или вертикално, отцедници за чинии, светещи рафтове и плавно затваряне на всички врати. Целта на механизмите е с едно движение да имате максимален достъп до всичко необходимо.

ГАРДЕРОБНИ МЕХАНИЗМИ

Предлагаме различни системи за плъзгащи врати на водещи фирми в производството на механизми. По отношение на ергономията, комфорта и визията плъзгащите врати се предпочитат от мнозинствтото. Предлагаме механизми, които покриват корпуса на гардероба и такива, при които той остава открит. За по голяма удобство има варианти за плавно и безшумно водене и затваряне на вратите. Варианти с долно и горно водене на вратите. За удобство при разпределението на дрехите в гардероба има редица аксесоари и механизми – закачалки с изтеглящ механизъм за панталони и ризи, метални кошници за дрехи и бельо, закачалки за вратовръзки, поставки за обувки, органайзери за колани и много други аксесоари и системи за ефективна организация на вътрешността на гардероба.

Плъзгащи системи за гардероби

ОСВЕТЛЕНИЕ

Лунички в кухнята, които осветяват работната площ или скрито LED осветление чрез светеща светодиодна LED лента поставена под горните шкафове, която осветява работната площ? Светещи панели и рафтове ? Осветление вътре в шкафовете и гардероба ? По добра видимост на работните площи и по модерна визия.

ЕЛЕКТРОУРЕДИ ЗА ВГРАЖДАНЕ

Поръчвайки кухня в Орхидея мебел, ние ще ви предложим най-богат асортимент от уреди за вграждане на всички водещи марки. Търговски представители сме на водещи фирми, а при поръчка на комплект от 3 или повече уреда ще направим специална отстъпка от цената на кухнята.